Síla přírodní fermentace : jedinečná chuť & léčivá síla živých kultur / Sandor Ellix Katz ; z anglického originálu ... přeložila Zuzana Ouhrabková

By: Katz, Sandor Ellix, 1962- [Autor]Material type: TextTextLanguage: čeština Original language: angličtina Publisher: Praha : Grada, 2015Edition: První vydáníDescription: 255 stran : ilustrace ; 21 cmContent type: text Media type: bez média Carrier type: svazekISBN: 9788024752143Subject(s): fermentace | fermentované potraviny | jídlaGenre/Form: populárně-naučné publikace | kuchařské recepty | popular works | cookbooksSummary: Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny.Summary: Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Tags from this library: No tags from this library for this title.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode
Knihy Knihy Oddělení pro dospělé

Oddělení pro dospělé
Telefon: 412 371 854
E-mail: info@mkvdf.cz

1-Naučná literatura
naučná pro dospělé 641.5 (Browse shelf(Opens below)) Available 421350173591

4. dotisk, 2019

Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny.

Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována. Nakladatelská anotace. Kráceno.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha